Wat zijn Thornless Roses?

Wat zijn Thornless Roses?


Het scheiden van de roos uit de doorn is moeilijk. Roses zijn gekomen om de zoetheid en de strijd van het leven zelf en de bitterzoete taak van de roos tuinieren in het bijzonder te vertegenwoordigen. Rozen bieden bedwelmende aroma en ongeëvenaarde kleuren naar de tuin. Ze zijn geteeld voor eeuwen en symboliseren de landelijke tuin. De zorg voor rozen met doornen is een uitdagende en soms bloedige verbintenis. Sommige savvy fokkers zijn erin geslaagd om hele regels doornloze rozen om de onverschrokken tuinman te verlichten en een balsem voor de roos onderhoudsproces ontwikkelen.

A nam met Een andere Naam

Rozen zijn oude standbys in veel thuis landschappen. Ze hebben een prominente plaats in de tuinen speciale Rosarian met stamboom monsters of natuurlijke uitlopers. Het doel van doornen op een roos waarschijnlijk resulteerde in het wild, waar ze probeerden om zichzelf te beschermen tegen browsen dieren. In de teelt van de stekelige planten maken onderhoud moeilijk en kan vangen op kleding - of erger nog, op de huid. Rozen kunnen een schimmel die wordt ingebracht in het lichaam als je een doorn stok krijgen voeren. Het tast het lymfesysteem en veroorzaakt openen zweren, dat is goed genoeg reden om gegroeid doornloze rozen.

Thornless door Keus

Sommige rozen zijn wilde gevonden zonder doornen, die deel uitmaken van de aanpassing van de plant of een evolutionaire ontwikkeling kunnen zijn. Het kan ook simpelweg een defect of anomalie. Een van de grootste commerciële kwekers, Harvey Davidson, ontdekte een doornloze vrij steeg per ongeluk in zijn fokkerij. Veel van de oudste doornloze hybriden begon als wilde sport en vervolgens werden gekruist met rozen die goed presteerde in andere gebieden. Nu zijn er doornloze floribundas, thee en klimroos rassen.

oude Thornless

De doornen op rozen moet selectief worden gefokt uit de genetische pool, die wordt bereikt door deskundige fokkers die hun vaardigheden te richten op het uitdragen van een bepaalde eigenschap. Oudere fokkers creëerde diverse doornloze exemplaren. De eerste kennismaking was in 1860 met de hybride Reine des Violettes. Het draagt-violet getinte bloemen en een gemakkelijke groeiwijze. In 1868 werd Zepherine Drouhin geïntroduceerd, dat is een Bourbon roos met paarse stokken en roze bloemen. Het is een klein klimroos en werd gevolgd door de soortgelijke Kathleen Harrop.

Nieuwe Thornless Rassen

Verschillende kwekers dragen doornloze variëteiten, maar heeft slechts één echt gericht op deze niche markt. Harvey Davidson creëerde de "Smooth" -reeks van rozen, die alle doornloze zijn. Ze zijn 95-100 procent doorn gratis, en elk jaar brengt hij 9:55 van de beste cultivars, die onder de naam tag "glad" in elke lijn kan worden herkend. Bekend David Austin rozen zijn verkrijgbaar in doornloze klimmers en struikrozen. Snow Goose en James Galway zijn twee goede doornloze klimmers, en Charles de Mills produceert een karmozijnrode multi-petalled bloei op een doornloze struik.

Related Articles

  1. Wat zijn Passion Roses?
  2. Wat zijn de meest geurende rozen?
  3. Wat zijn de gevaren van Cascara Sagrada?
  4. Wat zijn de voordelen en nadelen van het zuidwesten moessons?
  5. Wat zijn de twee fundamentele Families van Simple Machines?
  6. Wat zijn de Vier Basis Levensmiddelen van menselijke behoeften?
  7. Wat zijn de Vier Basic Landvormen?
  8. Wat zijn de oorzaken Verkleuring van een lederen tas?
  9. Wat zijn Beroemde Gypsy Foods?
  10. Wat zijn de taken van een christelijke Deacon?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*