Wat te verwachten met longkanker fase 3

Wat te verwachten met longkanker fase 3


Stadium 3 longkanker beschrijft één van de vier stadia van de progressie van longkanker. Stadium 3 longkanker is verdeeld in twee types: een type is opgenomen aan dezelfde kant van het lichaam als de oorspronkelijke tumor, en de andere is invasief en agressief. Personen die lijden aan stadium 3 longkanker ervaring een aantal kenmerkende symptomen. Hoewel er verschillende behandelingsmogelijkheden beschikbaar zijn, is de prognose algemeen slecht.

Stage 3A Longkanker

In stadium 3A longkanker, heeft het oorspronkelijke kanker gemetastaseerd of verspreiden, lymfeknopen aan dezelfde kant van het lichaam als de oorspronkelijke tumor. Deze vorm van longkanker is het gemakkelijker behandeld met chirurgische verwijdering van de groei dan fase 3B.

Stage 3B Longkanker

Stadium 3B longkanker wordt gekenmerkt door de verspreiding van de oorspronkelijke kanker één lymfeklieren in het lichaam en invasie van weefsels in andere lichaamssystemen, zoals cardiovasculaire of spijsverteringsstelsel. Stage 3B longkanker-patiënten ervaren ook een ophoping van vocht in de longen die sterk belemmert hun vermogen om te ademen.

symptomen

De meest voorkomende symptomen van fase 3 longkanker zijn vermoeidheid; een zeurende hoest; moeilijkheidsgraad normaal en gemakkelijk te ademen; bloed ophoesten; onverklaarbaar gewichtsverlies; pijn op de borst, schouders en rug; een plotseling hese stem; en vatbaarheid voor aandoeningen van de luchtwegen zoals bronchitis en longontsteking.

Behandeling

Er zijn drie belangrijke behandelingen voor fase 3 longkanker: chirurgie, chemotherapie en radiotherapie. Effectievere behandelingen meestal om combinaties van deze drie, de meest voorkomende zijn chirurgie om zoveel mogelijk van de tumor mogelijk, gevolgd door chemotherapie of chemotherapie en bestraling gebeurt in samenwerking verwijderen.

Prognose

De prognose van beide fase 3A en 3B longkanker is slecht: geen van beide heeft een periode van vijf jaar te overleven tarief dat hoger is dan 25 procent. De prognose van fase 3B longkanker is nog erger, met slechts 10 procent van de patiënten overleven tot vijf jaar na de diagnose.

Related Articles

  1. Wat te verwachten na een prostaatbiopsie
  2. Wat te verwachten na een keizersnede
  3. Wat te doen met een oude camera
  4. Wat te doen met Preteens & Grootouders
  5. 10 Best Wat te doen met kinderen in Londen
  6. Ideeën over wat te verdienen met Origami
  7. Wat te doen met Rare Earth Magneten
  8. Wat gebeurt er met het lichaam als je bieten eten?
  9. Wat te doen met pailletten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*