Wat is een Cape Cod House?

Wat is een Cape Cod House?


De Cape Cod huis is een blijvende Amerikaanse architectonische traditie. Deze typische New England-stijl staat bekend om haar steile rooflines, dakkapellen, cottage charme, en symmetrie. De traditionele maar toch bescheiden stijl is ontstaan ​​in koloniale Amerika in het begin van 1700. Kleine, zuinige en praktisch, dit residentiële stijl blijft populair vandaag.

Geschiedenis

Cape Cod huizen verscheen voor het eerst op de kust van New England in de vroege 18e eeuw. Vroege kolonisten naar Amerika patroon hun woningen na de vakwerkhuizen Engels huizen van hun geboorteland. Ze paste het ontwerp tot stormachtige kust en de natuurlijke hulpbronnen die beschikbaar waren van New England.

Naam

De huizen werden genoemd door Timothy Dwight, president van de Yale University, in 1800. Dwight schreef over de cottage stijl die hij ontmoet voor de eerste keer in zijn boek, '' Reizen in New England en New York. '' Hij merkte op dat de huizen gedeelde kenmerken binnen en buiten, met inbegrip van dennen gordelroos en twee eenvoudige kamers.

Buitenkant

De buitenkant van een Cape Cod wordt traditioneel bekleed met hout shakes of clapboard gordelroos. Een centrale voordeur vaak wordt geflankeerd door pilasters. Shutters zijn traditioneel en werden voor het eerst gebruikt als bescherming tegen New England stormen, hoewel de huidige Cape Cod luiken zijn puur decoratief. Double-hung, multi-paned ramen zijn standaard, met charmante details, zoals hekjes en bloembakken vaak toegevoegd.

Interieur

Cape kabeljauwen zijn meestal één-één-en-een-half-huizen met een verdieping. In de oorspronkelijke Cape kabeljauwen, de eerste verdieping werd gekenmerkt door een centrum-hal plattegrond met een salon en eetkamer en een centrale open haard om warmte te leveren. In latere Cape kabeljauw werden de schoorstenen verplaatst naar één zijde van het huis. Boven, werden bescheiden slaapkamers verscholen onder de dakkapellen onder schuine daken. De vloeren zijn meestal hardhout.

hernieuwde populariteit

Hoewel zijn populariteit nooit afgenomen in New England, de Cape Cod stijl verspreid over Amerika in de jaren 1930. Door de jaren 1940, de post-Tweede Wereldoorlog hausse op de huizenmarkt maakte de Cape Cod een nietje in nieuwe voorstedelijke neighborhoods.The stijl was goedkoop, eenvoudig te bouwen, en een beroep op gevoel voor traditie Amerikanen. De nieuwe Cape kabeljauwen onderhouden veel van de architectonische kenmerken van de originelen, met inbegrip van een steile dak en dakkapellen, maar de interieurs zijn bijgewerkt en de bijgevoegde garages werden toegevoegd.

Related Articles

  1. Hoe maak je een Cape Cod Bedroom Paint
  2. De Verbouwing Opties voor een Cape Cod stijl huis
  3. Hoe u een bestaand Cape Cod House bijwerken
  4. Hoe maak je een Cape Cod-Style House Versier
  5. Cape Cod House Interior Design Ideas
  6. Hoe te Repaint het exterieur kleuren op een Cape Cod huis
  7. Decoreren ideeën voor een Cape Cod Huis van de Stijl
  8. Wat is een soort code op een debetkaart?
  9. Hoe te Design Your Own Cape Cod-Style House

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*