Wat gebeurt er op Goede Vrijdag?

Wat gebeurt er op Goede Vrijdag?


Goede Vrijdag is een belangrijke naleving voor christenen overal. Het is meestal de laatste vrijdag voor Pasen. Vrijdag werd traditioneel gereserveerd al in de eerste eeuw voor het doel van gebed en vasten. In de vierde eeuw, de Kerk begon het observeren van Goede Vrijdag als een speciale dag voor de kruisiging van Jezus Christus te herdenken. Het verhaal achter de Goede Vrijdag is hier samen besproken met de manier waarop het nu wordt waargenomen.

Dag van de Kruisiging

Volgens historische verslagen, werd Jezus gearresteerd wegens het prediken ketterij. De Joodse religieuze leiders van de dag waren ontevreden dat Jezus beweerde de Zoon van God te zijn. Zijn boodschap was het verzamelen van steun van een heleboel mensen. Om de religieuze leiders om hun invloed te herwinnen, besloten ze om Jezus te klagen op grond van valse leringen. Dienovereenkomstig, Jezus werd gearresteerd en berecht voor ketterij en schuldig bevonden.

Ter dood veroordeeld

Jezus werd veroordeeld aan het Kruis, de ergste vorm van straf voor de dag om te sterven. Hij werd met een zeer zwaar kruis te dragen naar de plaats van de kruisiging, waar hij op brute wijze werd genageld aan het kruis tussen twee criminelen. Terwijl hij aan het kruis hing, met spijkers door zijn handen en voeten en een lichaam bedekt met slagen van de zweep van de soldaten ', de Bijbel verslagen hoe de wereld werd donker van' s middags om drie uur in de middag. Jezus stierf aan een massale bloedverlies en een zwaar gewond lichaam. Hij werd begraven en volgens de evangeliƫn, opstond uit de dood op Pasen.

religieuze betekenis

Hoewel Jezus in de handen van de religieuze leiders gestorven, christenen geloven in een hogere betekenis van Jezus 'kruisiging. Zij geloven dat Jezus werd gestuurd op een missie - een missie voor de mensheid te sterven. Zij geloven dat zijn bloed werd vergoten om hun zonden weg te wassen, zodat ze kunnen de toegang tot de hemel op de rekening van Jezus 'goedheid te krijgen. Zonde eist een prijs en Jezus betaalde de prijs, dus vergiffenis zou worden verleend aan degenen die geloven.

Observeren Goede Vrijdag

Op Goede Vrijdag, de christenen houden aan de traditie in een verscheidenheid van manieren. Sommige landen hebben Goede Vrijdag aangewezen als een vakantie en in Amerika en India, beurzen zijn in de buurt voor de naleving van de plechtige gelegenheid. Veel kerken in acht nemen van de dag met een plechtige diensten, het lezen van de Bijbel verwijzingen op de dood van Jezus, het zingen van gezangen en luisteren naar berichten naar zijn dood te herdenken. In sommige kerken, kunnen zij re-vaardigen de Passie van Jezus in het evangelie van Johannes. In de katholieke kerk, is het lijden van Jezus herinnerde met onthouding van vleesconsumptie.

Related Articles

  1. Waarom heet het 'Goede Vrijdag'?
  2. Als ik bel de politie Over My Neighbor te klagen over lawaai Wat gebeurt er?
  3. Wat gebeurt er als een hond eet melkchocolade?
  4. Wat gebeurt er als U barst een Plasma TV?
  5. Wat gebeurt er als huidmondjes open?
  6. Wat gebeurt er na condenseert waterdamp?
  7. Wat gebeurt er als je drie van chromosoom 21?
  8. Wat gebeurt er als de wensen van een testament niet worden uitgevoerd?
  9. Wat gebeurt er als een werkgever je niet op tijd betaalt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*