Symptomen van Bad Solenoid

Symptomen van Bad Solenoid


Voor de meeste auto-gebruikers, de contactsleutel bochten en de motor start --- dat is alles wat ze zorg om te weten. Daaronder simpele handeling, de magneetkop is eigenlijk een gecompliceerd mechanisme dat een grote hoeveelheid elektrische energie beheert het proces starten van een motor. Maar de solenoïde geen beschadiging, corrosie en overbelasting die kunnen leiden tot de noodzaak van vervanging. Goed onderhoud en preventie zal de spoel te beschermen en verlengen de levensduur.

Wat is een Solenoid?

De solenoïde van een auto wordt geassocieerd met het startsysteem en brengt een elektrische stroom in de startmotor de motor in werking gesteld. Wanneer de contactsleutel wordt omgedraaid, wordt de huidige vrijgelaten uit de accu en reist langs een geïsoleerde draad in de spoel. De solenoïde brengt vervolgens een kleine plunjer die een verbinding tussen twee interne elektrische posten creëert, wordt de huidige omlaag andere draad aan de starter en dwingt de startmotor te draaien.

plaats

De elektromagnetische bevindt zich onder de motorkap van een auto of vrachtwagen in de buurt van de starter. Het kan gemakkelijk worden gevestigd op een voertuig door het volgen van het pad van de positieve rode kabel van de accu naar de directe verbinding met de spoel. Een kabel loopt dan van de solenoïde voor de transmissie van elektrische stroom in de starter. Toegang tot de solenoïde en starter wordt het best bereikt onder het voertuig. Sommige elektromagnetische modellen zijn direct geïntegreerd in de starter eenheden.

Bad Solenoids

Het symptoom van een slechte elektromagneet is voorzien van een snelle klikkend geluid aangeeft dat hij krijgt te weinig stroom van de accu van de auto. Dit gebrek aan vermogen kan worden van een bijna lege batterij of corrosie van de batterij kabels waardoor de motor niet starten. Corrosie is tevens mogelijk in de interne elektromagnetische verbindingen, of een geblokkeerde plunjer kan leiden tot de magneet wordt overspoeld met macht en het branden van de interne aansluitingen op het toestel beschadigen. Door te klikken op poging tot ontsteking moet een waarschuwing zijn voor de starter systeem te laten controleren zijn.

Failure Prevention

Een goede motor onderhoud en tune-ups kan een elektromagnetische weerhouden gaat slecht. Door de positie van de solenoïde onder de motor, is meer kans op contact met corrosieve materialen, en kunnen leiden tot de noodzaak van vervanging. Om de kans op mislukking te verminderen, moet de batterij aansluitingen worden aangescherpt en gereinigd bij ongeveer elke 3000 mijl, draden gecontroleerd op dichtheid en een visuele inspectie van de elektromagnetische en starter uitgevoerd door een ervaren monteur om de 15.000 mijl. Elke vreemde geluiden op de ontsteking, in het bijzonder het klikken van elk type, moet een waarschuwing van het apparaat gecontroleerd te hebben.

reparatiekosten

De gemiddelde kosten van spoelen is niet erg hoog, gewoonlijk tussen £ 22 en £ 48. Arbeid is de belangrijkste kostenpost en kan overal vanaf £ 65 tot £ 162 draaien, afhankelijk van de service center of de regio van het land waar de werkzaamheden worden verricht. Als deze spoel direct geïntegreerd in de starter, zullen de kosten doorgaans verdubbelen beide onderdelen en arbeid.

Related Articles

  1. Wat zijn de symptomen van Bad Universal Joints?
  2. Symptomen van Bad Injector O-ringen
  3. Symptomen van een Bad Fuel Regulator in 1996 Pathfinder
  4. Symptomen van een Lockup Koppelomvormer Going Bad
  5. Wat zijn de symptomen van een Bad Timing Chain?
  6. Symptomen van een Bad Starter in een 96 Ford F150
  7. Symptomen van een Bad spoorstangeind
  8. Borden en symptomen van een uitpuilende schijf
  9. De symptomen van een beroerte in een Guinea Pig
  10. Hoe de Symptomen van de Duitse Mazelen Herkennen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*