Immuungemedieerde trombocytopenie in Humans

Immuungemedieerde trombocytopenie in Humans


Trombocytopenie is gedefinieerd als een abnormale verlaging van bloedplaatjes leidt tot een verhoogde neiging tot blauwe plekken of bloeden. Bloedplaatjes, ook bekend als trombocyten, zijn de kleine bloedcellen die verantwoordelijk zijn voor de bloedstolling zijn. Immuungemedieerde trombocytopenie is ook bekend als idiopathische trombocytopenische purpura (ITP, purpura vanwege de kleine kneuzingen verband met de conditie). ITP doet zich voor wanneer het eigen immuunsysteem van het lichaam vernietigt de bloedplaatjes. Bij kinderen komt voor ITP als een acute zelf-beperkend conditie, en bij volwassenen het zich voordoet als een chronische aandoening.

symptomen

Volgens het Hart en Long Instituut, een laag aantal bloedplaatjes zelf geen symptomen; is het bloeden veroorzaakt door het lage aantal bloedplaatjes dat de symptomen, zoals bijvoorbeeld de volgende kunnen vrijkomen: Kleine rode vlekken op het oppervlak van de huid die er uitzien als een uitslag. Dit heet petechiën en is een resultaat van spontane bloeden onder de huid. Spontane onverklaarbare paars blauwe plekken op de huid en de slijmvliezen (zoals in de mond). Dit heet purpura en wordt veroorzaakt door spontane bloeden onder de huid. Er kan een bloeduitstorting onder de huid. Dit voelt als een zacht klompen en is het resultaat van meer bloeden onder de huid dan een kneuzing zou veroorzaken. Het bestaat uit gestold bloed. Overmatig neusbloedingen en bloeden van het tandvlees. Vrouwen kunnen overmatig bloeden tijdens de menstruatie ondervinden; bloeding in de hersenen is uiterst zeldzaam.

corticosteroïd Behandelingen

Volwassenen en kinderen die geen symptomen hebben, kunnen geen behandeling nodig. Geneesmiddelbehandelingen, indien gebruikt, omvatten corticosteroïden, die werken door het verminderen van het effect van het immuunsysteem, wat leidt tot een toename van bloedplaatjes als minder bloedplaatjes worden vernietigd. Steroïden enkele ongewenste neveneffecten, echter, en sommige patiënten krijgt meer ziek nadat ze zijn gestopt.

Immunoglobuline Treatment

Immunoglobuline, een oplossing rijk aan antilichamen geëxtraheerd uit donorbloed, kan worden gebruikt om ernstige bloeden te behandelen door snel en tijdelijk verhogen aantal bloedplaatjes. Het wordt intraveneus, betekent een naald in een ader.

Behandelingen met Thrombopoeitic Agents

Thrombopoeitic middelen zijn geneesmiddelen die direct het beenmerg stimuleren bloedcellen, waaronder bloedplaatjes. Deze kunnen worden gegeven aan volwassenen. Deze geneesmiddelen worden alleen gebruikt als alle andere ingrepen niet het risico van bloeden te verminderen.

chirurgische Behandeling

Als u last heeft van-immuun-gemedieerde trombocytopenie Het kan nodig zijn voor u om uw milt verwijderd (splenectomie). De milt is een klein orgaan in de linker kant van je buik dat verantwoordelijk is voor het helpen van uw lichaam om infecties te bestrijden. In ITP de milt is verantwoordelijk voor de vernietiging van de bloedplaatjes, zodat het verwijderen van het kan uw aantal bloedplaatjes te verhogen. Het nadeel hiervan is dat meer vatbaar voor infecties als resultaat zal zijn. Uw arts zal met u bespreken wat u kunt doen om uw kansen op besmetting te minimaliseren als je een splenectomie. Sommige ITP patiënten zullen een transfusie van bloedplaatjes nodig voor de operatie om de kans op bloeden te minimaliseren.

risico's

De meest ernstige complicatie in verband met deze aandoening is bloedingen (overmatig bloeden). De meest gevaarlijke soort bloeden is een bloeding in de hersenen (intercraniale hemmorhage), maar dit is uiterst zeldzaam. De kans op overlijden aan bloeden aanzienlijk toeneemt als je ouder bent dan 60. De aandoening verdwijnt spontaan zich in 80% van de jeugd gevallen, maar dit gebeurt zelden bij volwassenen.

Related Articles

  1. Hoe wordt ITP bij honden behandelen
  2. Oorzaken van trombocytopenie bij honden
  3. Hebben mensen nodig Human Touch?
  4. Humane Manieren om kippen te doden
  5. Bugs die Eat Human Flesh
  6. De geschiedenis van Human Resource Development
  7. DIY humane muizenvallen
  8. Feiten over Microchips in Humans
  9. Hoe maak je een Humane Cat Trap Build

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*