Hoe wordt het salaris verwachtingen in een sollicitatiebrief schrijven

Hoe wordt het salaris verwachtingen in een sollicitatiebrief schrijven


Als u op zoek bent naar een nieuwe baan, heb je misschien gemerkt dat veel bedrijven vraagt ​​dat sollicitanten bieden "salaris eisen" in de sollicitatiebrieven die hun cv te begeleiden. Dit zorgt ervoor dat veel sollicitanten ongemakkelijk. Aan de ene kant, als u een prijs die te hoog is of buiten het redelijk aanbod voor de functie, uw aanvraag kan niet worden beschouwd. Aan de andere kant, als je jezelf te lage prijs, je kan niet serieus als kandidaat genomen voor de functie, of als u uitgebreid aanbod, kan het nodig zijn om zich te vestigen werken voor een bedrag dat is aanzienlijk minder dan wat de tijd en inspanning nodig is om aan de functie-eisen waard. Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om dit verzoek te voldoen zonder het plaatsen van jezelf in het nadeel.

instructies

1 Research gemiddelde salaris varieert voor de functie in uw omgeving. U kunt beginnen door te zoeken werkaanbieding sites zoals Careerbuilder, Monster en Craigslist. Veel bedrijven hebben een lijst van salarisschalen om geadverteerde posities. Daarom, zelfs als het bedrijf niet heeft ontvangen een salaris, kunt u de informatie door het bekijken van advertenties concurrent voor vergelijkbare functies vinden. Controleer ook het Amerikaanse ministerie van de website van de Arbeid voor de gemiddelde lonen in verschillende gebieden en industrieën.

2 Denk aan uw persoonlijke salaris geschiedenis. Dit is een vraag die kunnen komen in een interview of tijdens salarisonderhandelingen kan worden gevraagd. Als je nog nooit meer dan £ 19.500 per jaar hebt gemaakt en je solliciteert naar een functie met een salaris van £ 32.500 tot £ 39.000, wilt u misschien een salaris eis te geven over de onderkant van de range. Omgekeerd, als u een aanvraag voor dezelfde positie en u maakten £ 42.250 bij uw vorige baan, wilt u een salaris verzoek aan de hoge kant van het bereik te bieden. Maar zelfs als je verleden salarissen lager zijn dan het bereik voor de positie die u solliciteert, rekening te houden met eventuele nieuwe graden, certificeringen, speciale projecten of cursus werk dat je hebt verworven. Elk van deze items zal waarde toevoegen aan uw cv en moet worden weerspiegeld in uw salaris aanvraag.

3 Schrijf uw salaris eisen informatie in het tweede of derde paragraaf van je sollicitatiebrief, in plaats van de eerste. Het begin van uw sollicitatiebrief moet zich richten op de redenen waarom u een goede kandidaat voor de functie zou zijn. Nadat u uw plaats hebt gemaakt, kunt u uw salaris eisen voldoet de wetenschap dat u solide redenering in de vorige paragraaf of twee hebt gegeven waarom je vragen om het salaris dat u hebt besloten. Het beste is om een ​​salaris te bieden in plaats van een nummer. lijst nooit een bedrag dat je niet kon leven met, zelfs aan de lage kant van uw assortiment. Staat dat "de vermelde bedragen zijn bespreekbaar" en "kan worden gewijzigd, afhankelijk van de specifieke rechten en voordelen die de positie te begeleiden." Laten een werkgever weten dat u bereid bent om te onderhandelen zal ervoor zorgen dat je niet verdisconteerd voor het aanvragen van een salaris dat is zijn te hoog of onredelijk is. Het zal je ook beschermen tegen opgesloten in een salaris dat lager is dan je verdient.

Related Articles

  1. Hoe wordt Emergency Brake Kabels op een F150 1997 aanpassen
  2. Hoe om het pand kant van een waterleiding aan te sluiten op een meter
  3. Hoe u het toetsenbord snelheid voor een computer
  4. Hoe naar het huis van breken een beagle
  5. Wat is een schokgolf en hoe wordt het geproduceerd?
  6. Hoe wordt gyros te gebruiken in een RC vliegtuig
  7. Hoe wordt faux steen gelden voor een open haard
  8. Hoe je het maximale gewicht van een Pole Vault Pole Bepaal
  9. Hoe wordt het volgen van voertuigen te verslaan
  10. Hoe naar het lagere niveau van een split-level huis verbouwen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*