Hoe te ABPI berekenen

Hoe te ABPI berekenen


De enkel-armindex (ABPI) is de verhouding van de systolische bloeddruk been systolische bloeddrukmeter. De bloeddrukmetingen in de benen worden genomen op de enkel, terwijl de bloeddrukmetingen in de armen genomen vlak boven de elleboog op de brachiale slagader, vandaar de naam van de test. Artsen meten ABPI voor elk been om te controleren of de slagaders smaller omdat ze de voeten te bereiken. ABPI wanneer een patiënt minder dan 0,9 is - dat wil zeggen, de bloeddruk in een been 10 procent lager dan in de armen - kan perifeer vaatlijden signaal. U moet uw arts of cardioloog te bezoeken om uw bloeddruk genomen om ABPI berekenen omdat je nodig hebt om een bepaalde techniek toe te passen om nauwkeurige metingen te verkrijgen. Bij het ​​kantoor van uw arts, zal uw arts heb je op je rug liggen, terwijl ze maakt gebruik van een Doppler-instrument en de standaard opblaasbare manchetten om de bloeddruk bij de enkels en de slagader te meten.

instructies

1 Zoek de systolische bloeddruk van elk enkel op uw bloeddruk verslag. Systolische bloeddruk is de grootste van de twee getallen gegeven bloeddruk; diastolische bloeddruk is het kleiner aantal. Bel de systolische bloeddruk in de linker enkel P-linker, en dat in de rechter enkel P-rechts. Bijvoorbeeld, als uw bloeddruk is 125/85 aan de linkerenkel en 120/85 aan de rechterenkel, dan P-links = 125 en P-rechts = 120.

2 Zoek de systolische bloeddruk van elke arm op uw bloeddruk verslag. Bel de hoogste van de twee systolische arm druk P-arm. Bijvoorbeeld, als uw bloeddruk is 130/90 in de linkerarm en 128/88 in de rechterarm, vervolgens P-arm = 130.

3 Divide-P achtergelaten door P-arm naar de ABPI berekenen voor het linkerbeen. Als P-links = 125 en P-arm = 130, links ABPI = 0,96

4 Divide P-rechts door P-arm naar de ABPI berekenen voor het rechterbeen. Als P-rechts = 120 en P-arm = 130, dan is uw recht ABPI = 0,92

5 Schedule regelmatig controleren of uw ABPI lager is dan 0,9. ABPI waarden in het traject van 1-1,3 worden beschouwd gezond, terwijl waarden tussen 0,9 en 1 risico van toekomstige vasculaire aandoeningen kunnen duiden. Uw arts zal meer tests uit te voeren om te controleren op slagader blokkades als uw ABPI is minder dan 0,9, vooral als het onder 0.8.

Related Articles

  1. Hoe te druksterkte berekenen
  2. Hoe te Hedging berekenen
  3. Hoe om te berekenen hoeveel hout je nodig hebt voor een hek
  4. Hoe te Duty berekenen in Canada
  5. Hoe de CFM berekenen voor een uitlaatventilator
  6. Hoe te methaangetal berekenen
  7. Hoe thermische uitzetting berekenen
  8. Hoe maximale torsie berekenen in een ronde Bar
  9. Hoe een optiepremie berekenen
  10. Hoe te tandwielpakketten berekenen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*