Hoe maak je je eigen tuin Trellis of Teepee Make

Hoe maak je je eigen tuin Trellis of Teepee Make


Tepee-stijl tuin hekjes zijn gemakkelijk en goedkoop te maken van eenvoudige materialen zoals jute touw en bamboe stokken of slanke boomtakken. Vining planten, zoals komkommers, erwten en bonen pole gedijen en nemen minder ruimte tuin toen getraind verticaal op deze eenvoudige structuren. Naast het verhogen van de productiviteit van een tuin is door het maximaliseren van het gebruik van het oppervlak van de bodem, trellising minimaliseert contact met bodemgebonden ziekten en plagen. Het biedt ook een betere luchtcirculatie en de toegang tot de zon, maakt het oogsten eenvoudiger, laat gebladerte af te drogen sneller na regen en ziet er aantrekkelijk. Bij gebruik van boomtakken, trim de takken af voor gebruik.

instructies

1 Till en wijziging van de grond waar de wijnstokken zal groeien. veel organisch materiaal toe te voegen aan de rijke, losse leem groenteplanten voorkeur te creëren. Vorm een ​​cirkel met de bamboe stokken of takken gelijkmatig verdeeld over 6 inches uit elkaar. Zinken het grootste uiteinde van elke pool in de bodem tot een diepte van ongeveer 8 inch.

2 Knip een stuk touw over een werf lang en opzij leggen binnen handbereik. Begin bij elkaar verzamelen van de top uiteinden van de stokken om de hoek hen als de polen van een tipi. Pak twee polen die tegenover elkaar en trekken ze samen om een ​​te vormen "x." Lash ze samen waar ze oversteken, legt een knoop, en laat het touw bungelen.

3 Herhaal stap 2 met de resterende vier polen, het oversteken van tegengestelde paren en ze sjorren aan de tipi structuur. Wikkel het koord herhaaldelijk rond het kruispunt op de toppen van de polen, een knoop af en toe totdat het snoer volledig gevlochten rond de groep van de polen.

4 Plant zaden of sets in de buurt van de basis van elke pool. Als de wijnstokken naar voren komen, zachtjes leiden ze op de polen. Vergeet niet om komkommers te halen voordat ze overlarge en zwaar worden.

Related Articles

  1. Hoe maak je een eigen biografie template schrijven
  2. Hoe maak je een A-Frame Trellis Build
  3. Hoe maak je een Japanse Tuin Met Zand Bridges
  4. Hoe maak je een Chinese Tuin Seat Maak
  5. Hoe maak je een Bamboo Garden Trellis
  6. Hoe maak je een Struik Tuin & Fence Maak
  7. Hoe maak je een Wood Vine Trellis
  8. Hoe maak je je eigen tafel zag staan
  9. Hoe maak je een betonblokken tuin pijler op te bouwen
  10. Hoe maak je je eigen kussen covers voor sectionele sofa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*