Hoe maak je een nieuwe Ramdisk in Gentoo Maak

Hoe maak je een nieuwe Ramdisk in Gentoo Maak


Een RAM-schijf is een bijzondere locatie apart gezet binnen de computers vluchtige (verloren wanneer de stroom wordt onderbroken) on-board geheugen. De RAM-schijf gedraagt ​​zich als een regelmatige interne schijf, behalve dat het leest en schrijft veel sneller dan een mechanische schijf kan uitvoeren. Zo'n virtuele schijf kan worden aangesloten op een map bestand in Linux, zodat het gemakkelijk kan worden geschreven en gelezen, maar eenmaal vernietigd, worden alle gegevens in plaats van verloren dan permanent dus behouden worden, mag alleen worden gebruikt als tijdelijke kladblok . Gentoo Linux maakt een eenvoudige creatie van een RAM-schijf.

instructies

1 Meld u aan uw systeem als "root" via de standaard Gentoo command-line terminal scherm (zwarte achtergrond met witte tekst).

2 Maak een map waarin u kunt monteren (verbinding) uw RAM-schijf, zodat u gemakkelijk kunt schrijven en lezen, de virtuele schijf via die directory. Na aanmelding in de terminal scherm van Gentoo, zult u momenteel in de / root directory die OK voor deze les zal zijn. Maak een nieuwe submap binnen / root door het volgende te typen bij de opdrachtprompt: "mkdir myramdisk". Druk op de "Enter" op uw toetsenbord om deze opdracht en alle verdere instructies aan in deze handleiding uit te voeren.

3 Maak een nieuwe mount punt dat het type bestandssysteem (tmpfs) dat "myramdisk" zullen lezen en schrijven definieert. Maak dat punt zet nu als volgt uit: "mount -t tmpfs geen ~ / myramdisk -o size = 25m". De numerieke waarde "25m" aan het einde van de commando vertelt het besturingssysteem hoe groot de RAM-schijf maakt. In dit geval is 25 megabytes (MB). Dit aantal kan zo groot zijn als u dat wenst, zelfs tot het punt van het opvullen van alle beschikbare geheugen van uw computer. Dit moet zo klein mogelijk, voldoende eenheid bewaart voor het volbrengen u wenst uit te voeren.

4 Voer in het nieuw opgerichte RAM disk directory door het volgende bij de opdrachtprompt: "cd ~ / myramdisk", dan is de RAM-schijf status te controleren door het intikken van 'df -h. " aan de virtuele informatie station weer te geven. In dit voorbeeld wordt het type bestandssysteem te zien zijn als "tmpfs" en de grootte zal verschijnen als 25M, of 25 MB. De nieuwe RAM-schijf op uw Gentoo systeem is nu klaar om nieuwe bestanden en gegevens te accepteren.

5 Sluit de RAM-schijf wanneer u klaar bent met behulp van het zo het geheugen beschikbaar voor gebruik door andere programma's op uw Gentoo systeem wordt. Om de RAM-schijf te vernietigen, voert u het volgende bij de opdrachtprompt: "cd ~" en druk op de "Enter" op uw toetsenbord. Op de volgende opdrachtprompt lijn, voert u het volgende: "umount ~ / myramdisk" en druk op de "Enter" nog een laatste keer. De Ramdisk zal nu worden vernietigd, samen met alle gegevens die daarin werd opgeslagen. Als u niet over het gebruik van de directory verder voor toekomstige RAM-schijf montage van plan, kan deze worden verwijderd door het invoeren van: "rm myramdisk".

Related Articles

  1. Hoe kan ik een nieuwe connector op een Coaxkabel
  2. Hoe kan ik een nieuw toilet Fill Valve Install
  3. Hoe te schilderen een nieuwe bumper
  4. Breien: Hoe te beginnen een nieuwe Streng van Garen
  5. Hoe kan ik een nieuwe lijn op een gesloten Hengel
  6. Hoe kan ik een nieuwe lijn op een Shakespeare Hengel
  7. Hoe krijg je een nieuwe sleutel voor My Hyundai Elantra
  8. Hoe maak je een Sentinel Stack Open op een Gun Safety
  9. Hoe maak je een nieuwe BlackBerry-gebruiker toevoegen aan de BES
  10. Hoe maak je een nieuw toilet te doorgronden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*