Het verwijderen van Flat darmpoliepen

Het verwijderen van Flat darmpoliepen


Darmpoliepen vaak geen symptomen. Ze worden vaak opgemerkt wanneer de patiënt wordt getest op iets anders. Echter, kan uw arts willen de poliepen verwijderen als ze kwaadaardig of hebben het potentieel om te zetten in kanker. Vlak of grote poliepen hebben meer kans op darmkanker veroorzaken dan andere soorten. Het is belangrijk om deze verwijderd te krijgen om uw risico op kanker te verminderen.

Het verwijderen van Flat darmpoliepen

Wat zijn darmpoliepen?

Volgens de National Digestive Diseases Information Clearinghouse (NDDIC), een dubbele punt poliep is een groei op het oppervlak van de dikke darm of dikke darm. Een poliep kan worden verhoogd of appartement, en sommige mensen hebben meer dan een poliep. Poliepen kunnen goedaardig of kwaadaardig zijn, of hebben de potentie zich te ontwikkelen tot kanker. De NDDIC zegt dat mensen ouder dan 50 jaar hebben meer kans op poliepen, evenals patiënten die familieleden die darmkanker of poliepen hebben gehad te hebben. U bent waarschijnlijk ook poliepen ontwikkelen als u alcohol, roken drinken, eten vet voedsel, niet uitoefenen of zwaarlijvig zijn. Hoewel veel mensen hebben geen symptomen vertonen, soms poliepen kan het bloed veroorzaken in de ontlasting of bloeden uit de anus. Volgens een artikel in John Hopkins gezondheidsalarm een ​​"analyse bleek dat de platte laesies werden meer dan vijf keer zoveel kans kankercellen als vergelijkbare grootte regelmatige poliepen zijn."

Het verwijderen van poliepen

Poliepen worden verwijderd tijdens een colonoscopie. Tijdens een colonoscopie, zal uw arts een lange, flexibele buis invoegen in uw rectum en in de dikke darm. Hij zal in staat zijn om de gehele dikke darm te onderzoeken. De buis heeft een camera aan het uiteinde, alsmede een instrument poliepen te verwijderen. U zal worden verdoofd tijdens deze procedure. Voorbereiding voor een colonoscopie kan een onaangename ervaring zijn. Patiënten krijgen medicatie een dag of twee voordat de procedure om te controleren of de dikke darm wordt gespoeld, zodat de arts kan een duidelijk beeld te krijgen. Platte poliepen zijn moeilijk te zien of de colon niet helemaal schoon. Die medicijnen veroorzaken vaak diarree. Het is belangrijk om de instructies van uw arts op te volgen gehydrateerd en ook om ervoor te zorgen dat de voorbereiding werkt, zodat u niet hoeft te gaan door het weer te blijven. Het is ook belangrijk om gehydrateerd te blijven na de procedure.

risico's

Soms is de verwijdering van grote poliepen overmatig bloeden in de dikke darm leiden. In sommige gevallen, hoewel zeldzaam, het colon kan worden gescheurd. Dit kan chirurgie of hospitalisatie. Er is ook een risico op allergische reacties op medicijnen, infectie of hartproblemen. Sommige patiënten melden ook buikpijn, scherpe pijn, krampen en braken na een colonoscopie.

het voorkomen

Volgens de NDDIC, is er geen zekere manier om poliepen te voorkomen. U kunt uw risico op het verliezen van gewicht, het vermijden van alcohol, niet roken, het eten van minder vet voedsel en meer groenten en fruit en het starten van een trainingsprogramma te verlagen.

Andere tests en procedures

Laparoscopische chirurgie worden gebruikt om grotere poliepen te verwijderen. Volgens de Mayo Clinic, als uw arts vermoedt darmkanker, ze kunnen andere dan de colonoscopie te bevestigen en te bepalen behandeling aanvullende tests uit te voeren. Uw arts kan bloedonderzoek uitvoeren om orgaanfuncties en andere factoren bepalen. U kan ook worden gevraagd om een ​​bariumklysma artsen een andere kijk op uw dikke darm te hebben. Barium, een contrastvloeistof wordt ingespoten in uw darmen in een klysma vorm. Een CAT-scan kan ook worden gebruikt.

Related Articles

  1. Het verwijderen van het deel dat snelheidsbeperkingen op een scooter 150CC
  2. Het verwijderen van verf van een bakstenen huis
  3. Het verwijderen van krassen van autolak
  4. Het verwijderen van linoleum tar lijm
  5. Hoe te linoleum vloeren in een badkamer installeren zonder het verwijderen van het toilet
  6. Het verwijderen van BIOS-virus
  7. Het verwijderen van Guitar Paint
  8. Het verwijderen van de brandstofpomp in een 1998 Ford Escort
  9. Het verwijderen van het deurpaneel & stereo luidsprekers op een Chevrolet Silverado 2005

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*