Geschiedenis van Timmerwerk Power Tools

Geschiedenis van Timmerwerk Power Tools


De eerste moderne elektrische gereedschappen ontwikkeld in de late 19e eeuw door het aanbrengen van motoren voor de traditionele timmerwerkhulpmiddelen. Innovaties in de 20e eeuw maakte elektrisch gereedschap veel geavanceerder dan de eerdere versies.

Vroegste Power Tools

De eerste elektrische boor werd in 1889 gepatenteerd door de Schotse ingenieur Arthur James Arnot. De eerste draagbare elektrische boormachine gevolgd waren van Duitse uitvinder Emil Fein. Franse uitvinder Edmond Michel maakte de eerste elektrische zaag in 1921 door het aanbrengen van een motor en een ronde mes om een ​​machete. De eerste draagbare bandschuurmachine werd gemaakt in 1926 door de Amerikaanse ingenieur Art Emmons.

vroege verfijningen

Hoewel elektrisch gereedschap tijdens het begin van de 20e eeuw beschikbaar waren, gebruik was niet wijdverspreid, omdat ze duur, omslachtig en vaak onbetrouwbaar waren. Amerikaanse bedrijf Black & Decker verfijnde de elektrische boor door het geven van een pistoolgreep en trekker in 1917. Michel en partner Joseph Sullivan gaven hun zaag meer vermogen en een groter mes in 1928. Dit nieuwe zaag ook kosten £ 104; het eerdere model kost £ 650 tot een zaag te vervaardigen.

Wartime Innovaties

De eerste-poeder aangedreven gereedschappen werden gemaakt tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen zeilers een manier om de patch stalen scheepsrompen nodig. Deze tools gebruiken lege pistool cartridges bevestigingsmiddelen rijden. Michel en Sullivan's skilsaw bedrijf ontwikkelde een waterdichte zaag tijdens de Tweede Wereldoorlog die kunnen worden gebruikt door de amfibische troepen. World War II veteraan Reuben Miller patent op een schiethamer in 1956 deels op basis van de wapens die hij gebruikte in de strijd.

Cordless Power Tools

In 1959, het Paslode bedrijf een patent op een draadloze Spijkermaker dat perslucht cartridges gebruikt. De eerste draadloze boor werd uitgevonden in de vroege jaren 1960 van Black & Decker, wanneer NASA een batterij-aangedreven instrument dat kan worden gebruikt in de ruimte nodig. Binnenkort, bedrijven begonnen met het ontwerpen van complete "families" van instrumenten op basis van een verwisselbare batterij.

Today's Power Tools

Recente elektrisch gereedschap innovaties zijn gericht op het maken langduriger batterijen en krachtiger motoren. Veel cirkelzagen nu laserpointers om recht snijdt makkelijker, en oefeningen hebben ingebouwde verlichting op donkere werkplekken te verlichten. Ergonomische verfijningen hebben ook elektrische gereedschappen makkelijker te grip.

Related Articles

  1. De geschiedenis van de Hand Drill
  2. De geschiedenis van Melting Wax voor zeehonden
  3. De geschiedenis van de Arcade Machine
  4. De geschiedenis van de inbussleutel
  5. De geschiedenis van Art Floral
  6. Geschiedenis van Schoenen
  7. Geschiedenis van servies
  8. De geschiedenis van de dans in Musical Theater
  9. De geschiedenis van Placenta Crème

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*