De elementen van een homeostatische regelsysteem

De elementen van een homeostatische regelsysteem


Homeostase en homeostatische controle is het proces van het handhaven van een constant binnenklimaat in de cellen van organismen, zoals mensen. Als organismen het vermogen om een constante interne omgeving behouden had, dan zouden ze niet in staat zijn de optimale omstandigheden die nodig zijn voor belangrijke processen ondersteunen uit te voeren zoals het proces van evenwicht waterconcentratie in bloed. Alle systemen in organismen een rol spelen bij het ​​handhaven van een constante interne omgeving.

Prime-functionaliteit

Homeostatische controle is een absolute noodzaak, als organismen effectief te functioneren in een bepaalde omgeving, maar worden vaak blootgesteld aan een hele reeks van verschillende milieu-omstandigheden. Om een ​​voorbeeld te geven, een mens in het Verenigd Koninkrijk heeft vaak warme zomermaanden te doorstaan ​​en koude wintermaanden (als we een zomer te krijgen). De buitenkant omgeving is zeer verschillend tussen deze twee periodes, maar onze interne omgeving nog moet hetzelfde blijven. Homeostatische controle kan gemakkelijk worden aangetoond in deze omstandigheden, als mensen zweet als het te warm om af te koelen, en krijg cutis anserina (of kippenvel) wanneer het te koud om op te warmen.

Key-systemen

Hoewel alle systemen een belangrijke rol in homeostatische controle te spelen, veel organismen hebben belangrijke systemen die een belangrijke rol spelen bij het handhaven van een constante interne omgeving. Bijvoorbeeld, bij de mens, de belangrijkste systemen die betrokken zijn bij homeostatische controle zijn het endocriene systeem, het zenuwstelsel, de ademhalingswegen en renale systeem. De bij homeostatische systemen kan detecteren wanneer er een onevenwicht ontstaat in het organisme. Wanneer er een afwijking van de optimale interne omstandigheden, met deze systemen snel werken om het evenwicht te herstellen, vaak door middel van een proces dat bekend staat als "negatieve feedback."

Negatieve feedback

In zijn eenvoudigste verklaring, negatieve feedback is het proces van een organisme interne omgeving af te wijken van optimale omstandigheden, de systemen in het organisme te merken deze veranderingen, en vervolgens corrigerende processen worden uitgevoerd om de interne omgeving in evenwicht te brengen en terug te brengen naar een optimaal niveau. De correctieve werkwijze omvat vaak het vrijgeven van een stof, zoals een hormoon, om de balans te behouden. Zodra evenwicht wordt hersteld, de betrokken systemen dan moet dit evenwicht door uitschakelen van de correctieve werkwijze, zoals het beperken van de afgifte van het hormoon of stof betrokken handhaven. Vanwege deze en de veranderende externe omgevingsfactoren die de interne omgeving beïnvloeden, homeostatische controle is een constant proces.

osmoregulatie

Door naar de homeostatische regelsysteem van osmoregulatie (balanceren van de waterconcentratie in het bloed), kunnen de mechanismen van negatief feedbacksysteem eenvoudig te verklaren. In dit systeem is de hypofyse dat bloed waterconcentratie controleert via de productie van het hormoon bekend als ADH. Dit hormoon wordt getransporteerd in het bloed naar de nieren, waarbij het de nieren meer doorlaatbaar, zodat water kan worden geabsorbeerd uit de nieren naar het bloed. Indien het bloed waterconcentratie lager optimaal niveau, de hypofyse releases meer ADH om de permeabiliteit van de nieren te verhogen en de balans van de bloed waterconcentratie. Indien het bloed waterconcentratie te hoog, dan zal de hypofyse de productie van ADH verlagen beurt verminderen van de doorlaatbaarheid van de nieren, en derhalve het herstellen en handhaven van een constante interne omgeving. Alle andere systemen in homeostatische controle werken op een vergelijkbare manier.

Related Articles

  1. Elementen van een marketing planningsproces
  2. Elementen van een Goed Geheim Story
  3. Wat is de definitie van een natuurlijke habitat en een mens gemaakt leefgebied?
  4. Hoe het ontwerpen van een Houten Omheining
  5. Welke hulpmiddelen heb ik nodig om te bouwen van een Vocal Booth?
  6. Hoe het opzetten van een Tri-Fold van Commissarissen voor een Science Fair Picture
  7. 10 Top geheimen voor het selecteren van een goede wijn
  8. Het instellen van een Starcraft vouwwagen
  9. Het instellen van een Roller Furling Voorzeil
  10. Delen van een Marionette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*