De effecten van te weinig eiwitten in het dieet

De effecten van te weinig eiwitten in het dieet


Eiwitten worden voortdurend afgebroken en vervangen in het lichaam. Ze zijn aanwezig in alle weefsels, cellen en organen. Eiwitten zijn compleet en incompleet. Vlees, gevogelte en vis zijn rijke bronnen van volledige eiwit, en het is ook aanwezig in tofu, peulvruchten, melk, noten en zaden. Een onvolledige eiwit is laag in één of meer essentiële aminozuren.

Eiwittekort symptomen

Te weinig eiwit kan leiden tot eiwit ondervoeding; dit veroorzaakt ziekten zoals kwashiorkor en marasmus. Deze ziekten zijn uiterst zeldzaam in de ontwikkelde landen. Veel voorkomende symptomen van te weinig eiwitten in de voeding zijn vermoeidheid, zwakte, verandering in de kleur van het haar, diarree en abdominale zwelling. Als u vermoedt dat u een eiwittekort, raadpleeg dan een arts voor een screening gezondheid.

Aanbevolen dagelijkse inname

De Food Standards Agency stelt dat eiwitbehoefte veranderen tijdens verschillende periodes van het leven. Een volwassene heeft 55 gram eiwit per dag, terwijl kinderen onder de leeftijd van drie jaar hoeft slechts 15 g per dag, oplopend tot kinderen in hun late tienerjaren hetzelfde bedrag als een volwassene nodig.

Die risico

Kinderen in onderontwikkelde landen geconfronteerd met de mogelijkheid van een eiwit deficiënties; bijgevolg zullen de kinderen de groei ontwikkelingsvraagstukken en eiwit ondervoeding ziekten ervaren. Veganisten en vegetariërs lopen ook het risico van het hebben van te weinig eiwit in hun voeding te wijten aan een gebrek aan vlees, vis en gevogelte, die de belangrijkste bron van eiwitten zijn.

Behandeling

Behandeling voor een gebrek aan eiwit in het dieet is om eiwitinname verhogen om de symptomen te keren. U kunt eiwit te verhogen door het toevoegen van voedsel rijk aan eiwitten aan uw dieet of het nemen van eiwit supplementen zoals eiwit shakes, maaltijd bars of capsules. Tofu is een tahoe vaak toegevoegd in een vegetarisch dieet vanwege het eiwitgehalte en zijn meatlike stevigheid van textuur.

overwegingen

Atleten en gewicht trainers hebben meer eiwitten nodig dan die normaal nodig is als gevolg van de spieren af ​​te breken. Ze moeten meer eiwitten naar de spieren herstellen en energie. Veganisten en vegetariërs zou een voedingsdeskundige te raadplegen om een ​​dieet plan dat voldoende hoeveelheden eiwit bevat in hun dieet te bespreken.

Related Articles

  1. De effecten van ultraviolette stralen op de mens
  2. De effecten van het nemen van collageen intern
  3. De effecten van het kappen van bomen op het ecosysteem
  4. De effecten van de hebzucht op het menselijk leven
  5. Psychologische effecten van het internet voor kinderen
  6. De effecten van het drinken van onthard water
  7. De effecten van het nemen van soja-isoflavonen op mannen
  8. De effecten van fenol op het lichaam
  9. Positieve en negatieve effecten van het internet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*